Casa 1217 av H Arquitectes i L'Escala, Spania

Casa 1217 av H Arquitectes i L'Escala, Spania

Prosjekt:Casa 1217
arkitekter:H Arquitectes
Plassering:L'Escala, SpaniaOmråde:6 458 sq ft (areal)
Fotografier av:Adria Goula

Casa 1217 av H Arquitectes

Spanske arkitekterH Arquitecteshar designet 1217-huset eller som det er offisielt kjent Casa 1217 i L'Escala kommune Girona, Spania.
Huset er plassert på en 6 500 kvadratmeter tomt med en myk topografi. Tomten var klar over eventuelle hindringer som gjorde jobben ganske mye enklere og raskere.
Dette hjemmet fungerer som en bolig for et ungt par. Det er to-etasjers design med utsikt over Pení-fjellet og Cap de Creus.
Interiøret og utendørsområdene er koblet gjennom en rekke tilkoblede verandaer.

Ligger i l'Escala (Girona) nær Montgó Cove uten spesielle urbane egenskaper. En rektangulær form på 600 kvadratmeter overflate med alle urbane tjenester; myk topografi, vender mot nord-sør orientert langs tomten. Det var ingen eksisterende tilstand på stedet, heller ikke vegetasjon eller bygd element.

Forhold

Programmet var enkelt, å utvikle et hus for et par; men det var noen forhold som bidro til å begynne å ta de første avgjørelsene: Huset skal ha to etasjer for å muliggjøre utsikt til Pení Mountain og Cap de Creus. Klientene foreslo også verandaer som overgangsrom i begge etasjer som en måte å knytte innendørs og utendørs miljøer til; et rom i første etasje for å fungere som et ekstra rom og få rom med bad for å være vert for gjester.

Prosjekt

På grunn av de ubehagelige omgivelsene til plottet ble det foreslått å plante alle former for vegetasjon på sin omkrets. Hensikten var å endre oppfatningen ved å tette med vegetasjon og unngå å skape et gjerde. Mens første etasje er relatert til uteplassen, er første etasje relatert til landskapsutsikt. Disse forholdene definerer den første logiske konstruksjonen av huset: Tre horisontale planer åpnet helt på deres omkrets. For å svare på det "komfortable" programmet i huset vil halvdelen av arealet på hver etasje bli okkupert av en lett "boks". Disse to boksene vil bli plassert i motsatt retning på hver etasje for å etablere et optimalt forhold til utvendig plass, avhengig av hvilket gulv. Boksen i første etasje er plassert på nordsiden for å utnytte den sørlige orienteringen av galleriet og inneholder kjøkkenet og et ekstra rom / lagring som virker som en veranda om sommeren og som solvinne om vinteren. Boksen i første etasje har to små rom: deres størrelse tillater å ta fordel av bevilgningen av det utvendige galleriområdet av brukerne. Denne plassen vil bli brukt som en balkong om sommeren og som en studie om vinteren. Mens boksene inneholder den "komfortable" programmerte plassen, antas de ikke-programmerte gallerirommene å brukes sammen med et passivt termisk system hele året.

H Arquitectes

Konstruksjon

Strukturen, basert på betong søyler og platene, er den viktigste investeringen i prosjektbudsjettet. Den inneholder termisk treghet og på samme tid karakteriserer galleri mellomrom og som en konsekvens resten av huset. Strategien til boksene reagerer på et mekanisk konstruktivt system: de er sammensatt av en ballongramme, OSB paneler og gipsplater partisjoner. Luftkammeret inne i veggpartisjonene gjør det mulig å lagre en stor mengde isolasjon, slik at man unngår overskudd av termisk treghet i rommene som må varmes opp raskt om vinteren. Samtidig tillater det å plassere alle de tekniske elementene i et hus der betongstrukturen forblir helt synlig uten skjulte elementer. Endelig har betongplater blitt valgt som kledning til boksene.

Bygningsadferd

Galleriene som møter øst og sør garanterer et høyt nivå av solvinning. De jobbet uten akklimatisering i vinterdager og jobbet samtidig med en termisk pute for "komfort" mellomrom. Om natten reduserer gardinene tap av varme mens en vedovn gir akklimatisering. Disse elementene hindrer også huset til å kjøle seg ned i perioder som er tomme. Boksene (godt isolert, lufttett og uten termisk treghet) har et luftvarmepumpeanlegg som gir en hurtig oppvarming til disse mellomromene når brukerne kommer tilbake etter et langt fravær.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: