Tanderra House av Sean Godsell Architects i Victoria, Australia

Tanderra House av Sean Godsell Architects i Victoria, Australia

Prosjekt:Tanderra House
arkitekter:Sean Godsell Arkitekter
Plassering:Mornington Peninsula, Victoria, Australia
Område:3.067 sq ft
Fotografier av:Hilsen av Sean Godsell Architects

Tanderra House av Sean Godsell Architects

DeTanderra HouseavSean Godsell Arkitekterer gjemt i en åsside på en enorm eiendom på Mornington-halvøya, utenfor Victoria, Australia. Området er kjent for sine varme somre og varme vind, og derfor er hjemmet delvis gravd i bakken. Den grunnleggende utformingen av bygningen er en standard L-form. Det er også rikelig utendørs plass som er skyggelagt for å forhindre overoppheting.
Et nærliggende skur har plass til et solsystem som høster energi fra solen, men dette lavtrekkende hjemmet bruker også regnvannsinnsamling.

Fra arkitekter:"Den flytende naturen av verandaområdet har vært en del av min forskning på hus for en tid nå. Fra denne undersøkelsen har jeg oppdaget to forskjellige elementer i arbeidet mitt – den (anti-tektoniske) ytre huden og den tvetydige planen hvor bruk, funksjon, innvendig og utvendig er organisert i henhold til den ikke-dogmatiske naturen av verandaområdet, i stedet for på noen formelle linjer . På ett nivå er dette et argument for en regional arkitektur der lokale forhold informerer et designelement kulturelt innebygd i både asiatiske og koloniale historier. På en annen har det gitt meg et argument for fjerning av korridoren som en organisatorisk enhet og i så måte et støttende argument for den delte planen eller tilkoblede rom utbredt i asiatisk arkitektur. Den splittede planens kinetiske natur hjalp meg med å fjerne avhengigheten av seksjonen som en romlig enhet fra arkitekturen min og dermed sette et angrep på europeisk modernisme som et formelt middel for å generere arkitektur (dvs. å lage interessant plass ved å endre takhøyde eller gulv nivåer)”

"Disse ideene er på jobb i dette huset som ligger på toppen av en ås på et 40ha nettsted. Huset har vakker utsikt til det fjerne havet, men utsikten er i vest og huset er utsatt for en kraftig rådende vind. Om sommeren blåser de varme nyrdene over stedet, og det er som et motspill mot denne eksponeringen at huset danner en 'L' form og graver seg i bakken for å gi et skjermet utendørsrom for beboerne. Viktige funksjonelle rom er plassert diskret langs planens lengde og tilkoblet med dekkede terrasser i stedet for korridorer. Selv om det ble levert noen år senere, ble dette huset designet samtidig som Glenburn-huset og ble henvist til i kontoret som en søster til Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: